Διαδικασία Υποβολής Μηχανογραφικού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
Το Υπουργείο Παιδείας θα υλοποιήσει και φέτος την ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου (ΜΔ). Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να πληροφορηθείς, να επεξεργαστείς και τελικά να οριστικοποιήσεις το ΜΔ, μέσω διαδικτύου. Όλα αυτά από τον υπολογιστή σου ή αν δεν έχεις, από το σχολείο σου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://exams.minedu.gov.gr. Για να ετοιμαστείς, διάβασε τις επόμενες οδηγίες, ώστε να καταλάβεις πόσο εύκολα θα φτιάξεις το μηχανογραφικό σου, αφού πρώτα δημιουργήσεις προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Φυσικά για τους μαθητές μας δωρεάν αναλαμβάνουμε υπεύθυνα εμείς να συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό

Α. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΠΟΛΥ;
Πρέπει να προσέξεις 3 πράγματα:
- να πας στο Λύκειό σου μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να μπορείς τον Ιούνιο να υποβάλεις ηλεκτρονικά το δελτίο σου. ΠΡΟΣΟΧΗ : τον κωδικό σου πρέπει να τον σημειώσεις και να τον γνωρίζεις μόνο εσύ.
- να υποβάλεις ηλεκτρονικά το ΜΔ  τον Ιούνιο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Μετά την οριστική υποβολή του δελτίου, δεν θα μπορείς να διορθώσεις ή να αλλάξεις το περιεχόμενό του.

Β. ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
Αφού δημιουργήσεις τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) στο Λύκειο σου, θα μπορείς αργότερα να μπεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://exams.minedu.gov.gr και να ακολουθήσεις τα βήματα της ηλεκτρονικής επεξεργασίας και υποβολής του ΜΔ.  Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό υποψηφίου των πανελλαδικών εξετάσεων, θα ακολουθείς τις οδηγίες της εφαρμογής για να ξεκινήσεις την επεξεργασία του ΜΔ.
Αρχικά θα δεις προσυμπληρωμένα τα ατομικά σου στοιχεία και την ειδική περίπτωση, αν υπέβαλες τα δικαιολογητικά σου στο Λύκειο και αν αυτά ήταν επαρκή. Στη συνέχεια θα δεις προσυμπληρωμένα στοιχεία που αφορούν την κατεύθυνση ή την ειδικότητά σου, καθώς και τα πεδία ή τομείς που μπορείς να δηλώσεις. Τέλος θα δεις τα τμήματα και σχολές που σου επιτρέπεται να δηλώσεις και θα ξεκινήσεις την επεξεργασία του ΜΔ.  Δηλώνεις τις σχολές που πραγματικά επιθυμείς, αλλάζεις τη σειρά, προσθέσεις ή αφαιρείς σχολές, με μόνο κριτήριο τις επιθυμίες σου και όχι τις περσινές βάσεις ή άλλες φήμες για τις βάσεις, καθώς οι βάσεις εισαγωγής κάθε χρόνο διαφοροποιούνται. Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία σε ημερομηνία που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας και θα πληροφορηθείς από το Λύκειo σου και τα ΜΜΕ. Oι μαθητές του fropefko φυσικά δεν χρειάζεται να ανησυχούν γιατί όλη την διαδικασία την αναλαμβάνουμε εμείς.