Για μαθητές εκτός fropefko

Για μαθητές εκτός fropefko

Έχουμε επεκτείνει την υπηρεσία αυτή και σε μαθητές εκτός φροντιστηρίου λόγω της αυξημένης ζήτησης της. Μαθητές από Μέγαρα, Ελευσίνα και άλλες περιοχές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα σπουδών μας μπορούν να κάνουν ένα πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Το Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού περιλαμβάνει:

  • 2 συναντήσεις με την ειδικευμένο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού Κα Κοντοπούλου Ευφροσύνη.
  • Συμπλήρωση (τεστ) επαγγελματικών ενδιαφερόντων από την συνεργαζόμενη εταιρεία Orientum (HORIZON )
  • Συμπληρωματικό ενημερωτικό υλικό (το βιβλίο «ΠΑΜΕ… ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», την αναφορά αποτελεσμάτων σε έντυπη μορφή, χρήσιμες έρευνες και οποιοδήποτε άλλο ενημερωτικό υλικό χρειαστεί).

Η διαδικασία που ακολουθείται έχει ως εξής:

 

Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι:

  • να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα
  • να εξασφαλίσει στους μαθητές έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τις σχολές και τα τμήματα που προσφέρονται στη τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμια – Στρατιωτικές & Αστυνομικές Σχολές)
  • να παρουσιάσει στους μαθητές τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει κάθε τμήμα
  • να καταστήσει ικανούς τους μαθητές να ιεραρχήσουν τις επιλογές τους ανάλογα με τις επιθυμίες τους και να θέσουν έναν συγκεκριμένο στόχο, τον οποίο θα επιδιώξουν να επιτύχουν μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού απευθύνεται:

  • σε μαθητές, οι οποίοι θέλουν να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να ολοκληρώσουν την προσωπική τους πληροφόρηση για τις σχολές ώστε να είναι πλέον σε θέση να καταρτίσουν το ατομικό πλάνο εξέλιξής τους
  • σε γονείς, οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους ώστε να κάνουν την κατάλληλη επιλογή σπουδών, αλλά και να ενημερωθούν οι ίδιοι για το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις επαγγελματικές διεξόδους των πανεπιστημιακών τμημάτων.

Στο πλαίσιο της συμβουλευτικής διαδικασίας, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε γονείς και μαθητές.

Για ραντεβού μόνο για το θέμα αυτό τηλεφωνείτε απευθείας στην σύμβουλο μας 6970988585 για να πάρετε προσφορά και να κλείσετε ραντεβού. Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε email ενδιαφέροντος στο katrinlouka@yahoo.gr και να σας αποστείλουμε μια γραπτή προσφορά.